Never help a child with a task at which he feels he can succeed - Maria Montessori

Vaste voeding

Vanaf 4 à 6 maanden

vastevoedingAls je borstvoeding geeft, wacht je best met vaste voeding tot je baby 6 maanden is. Als je start met vaste voeding, drinkt hij minder en maken je borsten minder melk aan. Traditioneel start je met fruitpap en geef je daarna groentenpap, maar dit kan net zo goed andersom. Start je op 6 maanden met vaste voeding, begin dan met groentenpap. De ijzervoorraad van je baby is nu opgebruikt. Groenten zullen die voorraad snel aanvullen. Als je baby last heeft van reflux of allergie start je best eerst met groentenpap.

Enkele tips ivm vaste voeding

  • Je merkt dat je baby klaar is voor de eerste hapjes als de baby interesse heeft in wat jullie eten.
  • Als de baby smakkende geluidjes maakt en alles in de maand steekt is dit vaak een teken dat hij klaar is voor vaste voeding
  • Begin rustig en langzaam, zonder te dwingen. Laat je baby wennen aan de nieuwe voedingsstructuur en aan de nieuwe smaak.
  • Probeer slechts één nieuwe smaak per keer, en ga eventueel een paar dagen door met dezelfde smaak voor je weer een nieuwe geeft.
  • Gaat de vaste voeding goed, dan mag je vanaf 6 à 7 maanden het groentenpapje verrijken met vlees, vis of een half ei.

baby-kids1.jpgbaby-kids10.jpgbaby-kids100.jpgbaby-kids18.jpgbaby-kids19.jpgbaby-kids2.jpgbaby-kids36.jpgbaby-kids37.jpgbaby-kids38.jpgbaby-kids68.jpgbaby-kids69.jpgbaby-kids7.jpg