Listen to the desires of your children. Encourage them and then give them the autonomy to make their own decision. - Denis Waitley

Flesvoeding

Verschillende soorten flesvoeding

flesvoedingFlesvoedingen zijn er in verschillende soorten. De flesvoedingen worden in diverse groepen ingedeeld : de startvoedingen, de opvolgvoedingen, de groei of derdeleeftijdsmelk en de dieetvoedingen.  Flesvoeding maken kan je met leidingwater als het niet te veel nitraat bevat. Flessenwater met de vermelding "Geschikt voor flessenvoeding" geniet de voorkeur. Bewaar een geopende fles water steeds in de koelkast en gebruik het water binnen de 3 dagen na opening voor het bereiden van de flesvoeding.

Soorten voedingen

Startvoedingen
Startvoedingen zijn allemaal afgestemd op de behoeften van de baby van 0 tot 4 à 6 maanden. Het is niet nodig is om supplementen te geven. Wanneer uw baby onverzadigbaar is en lastig, is het zeker niet aangewezen om zelf te gaan experimenteren. Je mag de voorgeschreven hoeveelheden niet opdrijven of starten met een andere voeding. Vraag steeds raad aan een kinderarts of een verpleegkundige van Kind en Gezin.

Opvolgvoeding
Hiermee begin je best in de periode dat je met bijvoeding start vb. fruitpap. Geef het eerste flesje niet dezelfde dag dat je ook het eerste fruitpapje geeft. Anders moetde baby aan te veel zaken ineens wennen. De opvolgvoedingen zijn aangepast aan de veranderde voedingsbehoeften van de zuigeling vanaf 4 à 6 maanden. Ze bevatten extra energie, ijzer, calcium, eiwitten, vitaminen. Gewone koemelk is zeker geen aangepaste melkvoeding, ook niet in het tweede levenshalfjaar. Door het te lage ijzer- en vitaminen gehalte kan tekorten bij de baby veroorzaken. Pas na de leeftijd van een jaar kan op volle koemelk overgestapt worden.

Derde leeftijdsvoeding of groeimelk
Rond de leeftijd van een jaar moet de voeding voldoende gevarieerd zijn. Bij een evenwichtig samengestelde bijvoeding is groeimelk niet nodig. Deze flesvoeding levert weliswaar onder meer extra mineralen en spoorelementen, maar de meeste soorten zijn gezoet en bevatten extra smaakstoffen. Bovendien zijn ze drie- tot viermaal duurder dan gewone koemelk.

Dieetvoedingen
Dieetvoedingen worden enkel gestart op advies van de arts. Bv bij lactose intolerantie of bij kinderen met reflux kan de arts een dieetvoeding voorschrijven.


baby-kids109.jpgbaby-kids11.jpgbaby-kids110.jpgbaby-kids202.jpgbaby-kids33.jpgbaby-kids34.jpgbaby-kids35.jpgbaby-kids43.jpgbaby-kids64.jpgbaby-kids65.jpgbaby-kids66.jpgbaby-kids9.jpg