Your children need your presence more than your presents. - Jesse Jackson

Huilbaby

Huilt meer dan 3u per dag

huilbabyEen huilbaby is een baby die meer dan 3 ur per dag huilt, en dit meer dan 3 keer per week over een periode van 3 weken.
Door te huilen vertelt een baby hoe hij zich voelt. Huilen kan een duidelijke oorzaak hebben zoals honger, buikpijn, verveling, drukte, geïrriteerdheid, ziekte. Soms is er geen aanwijsbare oorzaak.
Als je twijfelt of je een huilbaby hebt, maak je best een huilgrafiek. Deze kan je helpen om later verbanden te leggen en de oorzaak van de huilbuien te vinden.

Enkele tips ivm een huilbaby

  • Laat je baby onderzoeken en neem je huilgrafiek mee:
    meestal is er niets mis met de baby en ben je gerust als er geen medische oorzaak gevonden wordt.
  • Reageer op elke huilbui:
    probeer je baby te troosten. Bijna alle kinderen worden rustig als je hen aanraakt, opneemt, dicht tegen je aan houdt (eventueel huid tegen huid), hen wiegt, toespreekt of een liedje zingt.
  • Baby's zuigen graag:
    Het kan zijn dat je kind rustiger wordt door op een fopspeen te zuigen
  • Babymassage kan helpen:
    masseer de baby met warme zachte handen en maak daarbij gebruik van een beetje babyolie.
  • Bij borstvoeding
    de baby kan reageren op voedingsmiddelen die de moeder eerder gebruikte. Noteer alles wat je eet en vergelijk met de huilgrafiek zodat je kan elimineren.
  • Bij flesvoeding
    De baby reageert misschien niet goed op de gebruikte melk, het kan zijn dat de baby allergisch is aan koemelk. Het kan ook zijn dat je de speen moet aanpassen of de fles minder hard moet dichtschroeven.
    Je baby vaker laten boeren kan ook helpen.
  • Je kind na de voeding rechtop laten zitten en de luier niet te hard aanspannen kan ook helpen.
  • Je geeft je baby best meerdere kleine maaltijden
    Dit is beter dan slechts enkele grote. Als de hoeveelheden per fles te groot worden kan het ongemakken veroorzaken
  • Als je baby ook ’s nachts huilt.
    Hij houdt je uit je slaap en je dreigt oververmoeid te raken. Toch is het niet veilig om je baby in een andere kamer te laten slapen, zo ver dat je hem niet meer kan horen. Als je zijn bedje zo dicht mogelijk bij je eigen bed plaatst, hoef je niet telkens uit bed. Laat hem niet wennen aan het slapen bij jou in bed of aan het op de arm in slaap vallen.
  • Zorg voor rust:
    rust betekent een rustige omgeving, geen lawaai, geen fel licht, geen drukte!
  • Zorg voor regelmaat:
    Dit wil zeggen dat er een vaste opvolging is in de activiteiten van de baby: slapen, wakker worden, voeden, spelen met iemand (op de schoot zitten, ‘praten’ tegen elkaar, enz.) en alleen spelen.

baby-kids11.jpgbaby-kids110.jpgbaby-kids111.jpgbaby-kids115.jpgbaby-kids116.jpgbaby-kids117.jpgbaby-kids12.jpgbaby-kids13.jpgbaby-kids14.jpgbaby-kids16.jpgbaby-kids17.jpgbaby-kids18.jpg