Each day of our lives we make deposits in the memory banks of our children. - Charles R. Swindoll

Doorslapen

Volg het ritme van uw baby

doorslapenDoorslapen bij baby's begint meestal tussen de leeftijd van 6 tot 8 maanden. Dan ontwikkelt de baby een vast slaappatroon. Een bedritueel en een goede slaaphygiëne aanleren wordt dan belangrijk. Je kind leren doorslapen voor deze leeftijd heeft weinig zin. Hou er rekening mee dat deze leeftijden richtleeftijden zijn. Probeer gewoon het ritme van je baby te volgen want de ene baby zal vlugger doorslapen dan de andere.

Enkele tips ivm doorslapen

  • Zorg ervoor dat je baby in een aparte kamer slaapt, zodat het gehuil minder doordringend is.
  • Kan je het niet volhouden, ga rustig naar de baby toe, controleer of alles in orde is, maar zorg ervoor dat je baby je niet ziet.
  • Als je het niet kunt laten om je baby te troosten, spreek hem dan heel kort sussend toe.
  • Haal je baby niet uit zijn bedje.
  • Om het beter vol te houden is het verstandig dat ouders elkaar afwisselen.
  • Probeer weerstand te bieden aan het gehuil door een timer te gebruiken. Zet de timer op 4 minuten. Als de timer afgaat kan je even gaan kijken. Verleng geleidelijk de tijd op de timer. In het begin zal deze methode aanleiding geven tot harder en langer huilen.

Bron: Mama, ik kan niet slapen, hoe kinderen met slaapproblemen helpen? Ludo Driesen, 1998, Leuven, Garant.

 


baby-kids28.jpgbaby-kids29.jpgbaby-kids3.jpgbaby-kids36.jpgbaby-kids5.jpgbaby-kids50.jpgbaby-kids51.jpgbaby-kids59.jpgbaby-kids6.jpgbaby-kids60.jpgbaby-kids61.jpgbaby-kids84.jpg