If you can give your child only one gift, let it be enthusiasm. - Bruce Barton

Voorlezen

Goed voor hun fantasie en taalgevoel

voorlezenVoorlezen bij heel jonge kinderen is in de eerste plaats bedoeld om hun aandacht te trekken op plaatjes en prentjes uit boeken. Het prentje aanwijzen of omschrijven is de volgende stap.
Het eerste babyboekje is gewoon een speeltje. Het is van stof of plastiek. Er wordt niet alleen naar de prentjes gekeken, maar ook gewoon op het boekje gesabbeld of ermee gegooid! Daarna komen de kartonnen platenboekjes met eenvoudige prenten uit het dagelijkse leven en pas dan de eerste echt verhaaltjes waaruit de ouders kunnen voorlezen.

Voorlezen is niet alleen gezellig, het is ook nuttig. Voor een kind is voorlezen gewoon heel belangrijk. Ze leren allerlei nieuwe dingen over de wereld rondom hen heen. Hoe vroeger je start met voorlezen hoe beter.

Enkele tips

  • Voorlezen gebeurt het best op een rustig moment.
  • Jonge kinderen neem je op je schoot of heel dicht bij je.
  • Zorg ervoor dat het kind de prenten goed kan zien en betrek het kind bij het verhaal, stel vragen, laat het dingen aanwijzen…
  • Lees nooit te lang.
  • Stop met voorlezen wanneer de aandacht afneemt.
  • Lees een zelfde verhaal vaak opnieuw voor. Ze herkennen het verhaal en spelen in op wat gaat komen.

baby-kids117.jpgbaby-kids118.jpgbaby-kids119.jpgbaby-kids32.jpgbaby-kids38.jpgbaby-kids39.jpgbaby-kids4.jpgbaby-kids49.jpgbaby-kids5.jpgbaby-kids50.jpgbaby-kids84.jpgbaby-kids9.jpg