A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. - Ronald Knox

Ik ben zwanger

Wat nu?

zwangerSommige vrouwen beleven hun zwangerschap als een enorm feest en lopen met hun hoofd in de wolken. Anderen hebben twijfels over de gezondheid van de baby, angst voor de bevalling, onzekerheid over de toekomst en het moederschap. Een beetje twijfel of angst is niet gek. De hormonen die tijdens de zwangerschap door je lijf spoken kunnen voor stemmingswisselingen zorgen, je lichaam verandert in een razend tempo en je krijgt er verantwoordelijkheid bij voor een kind, waarvoor je gezondeid uiterst belangrijk wordt!

Zwangerschapstest

De zwangerschapstest die je in de winkel of bij de apotheker kan gaan kopen is meestal gebaseerd op bepaling van het hormoon HCG. Aanwezigheid van HCG geeft aan dat je zwanger bent. De meeste tests dienen met ochtendurine te worden uitgevoerd. Een eerste controlestreep geeft aan of de test gelukt is, als deze verschijnt ben je vrij zeker dat de test niet te oud is of te warm bewaard werd. Een tweede streep, de indicator streep, toont zich enkel indien je zwanger bent. Bij de meeste zwangerschapstests is het zien van 1 streep negatief, 2 strepen is positief. De indicator streep hoeft niet noodzakelijk even volledig of even duidelijk te zijn als de controlestreep. Indien je zwanger bent is de test meestal positief vanaf de dag van de verwachte menstruatie of 1 tot 2 dagen later.
Na een positieve zwangerschapstest kan je best langs de dokter gaan om je bloed te laten testen, dit geeft een meer betrouwbaar resultaat.

 

Eerste tekenen van zwangerschap

  • De menstruatie blijft uit
  • Verandering van de borsten
  • Ochtendmisselijkheid
  • Stoornissen in smaak en reukzin
  • Vermoeidheid en gebrek aan energie

baby-kids10.jpgbaby-kids100.jpgbaby-kids111.jpgbaby-kids116.jpgbaby-kids117.jpgbaby-kids118.jpgbaby-kids31.jpgbaby-kids40.jpgbaby-kids41.jpgbaby-kids51.jpgbaby-kids8.jpgbaby-kids80.jpg